Hits

Take This Regret

Autor: Amy Lichtenhan
Anul apariţiei: 2011
Citit: 02.I.2012 - 08.I.2012
Contemporary Romance 



A fost într-adevăr extraordinară cartea şi cu siguranţă o să o cumpăr în viitor ca să am şi eu o copie, nu contează limba...engleză, română.

Primul capitol prezintă doi tineri, Christian şi Elizabeth, care vin din două lumi diferite, dar sunt fericiţi împreună şi amândoi doresc să devină avocaţi: Elizabeth pentru a proteja drepturile copiilor, iar Christian să lucreze la firma tatălui său.
Totul se distruge atunci cănd Elizabeth află că este însărcinată, iar Christian îi cere să aleagă între el şi copil. Elizabeth, care avea visul de a fi împreună cu iubitul ei şi copilul lor, de a face totul împreună şi de a depăşi  greutăţile ca o familie, ia o decizie grea: pleacă din viaţa lui Christian şi descoperă adevăraţii ei prieteni, care o sprijină în orice situaţie.
Deşi Christian revine pentru un moment în viaţa lui Elizabeth, el o vede cu Matthew, un bun prieten şi, deşi este convins că ia cea mai bună decizie părăsind-o pentru a fi fericită cu altcineva, el trăieşte o viaţă plină de regrete.

Cinci ani mai târziu, cei doi se reîntâlnesc în oraşul natal al lui Elizabeth, iar Christian simte o atracţie nemaiîntâlnită atunci când o vede pe Lizzie, fata sa. Lizzie, deşi ştie că tatăl ei nu a vrut-o, ea îl iubeşte foarte mult, îl vrea în viaţa ei şi îl vrea împreună cu mama ei. Dar Elizabeth nu este gata ca să îl ierte şi va face orice este posibil ca să o protejeze pe Lizzie de trădarea ce este sigură că se va întâmpla.

Personajul meu preferat din cartea aceasta a fost Lizzie: este drăguţă, inocentă, iubitoare, grijulie şi doreşte ca părinţii ei să realizeze că este mai bine ca ei să fie o familie unită şi fericită. Uneori parcă nici nu a avut doar cinci-şase ani, l-a iertat pe Christian şi i-a oferit iubirea şi încrederea ei necondiţionată, fiind complet dezamăgită şi distrusă atunci când mama ei îi interzice să se mai întâlnească cu Christian.
Christian...un personaj complicat, la fel ca şi Elizabeth, aspiră către perfecţiune, să aibă bani, o viaţă completă, fără să aibă greşeli şi probleme, astfel încât îşi părăseşte iubita şi copilul. Dar am simţit regretul şi tristeţea atunci când o îmbrăţişează pe Lizzie şi când o priveşte pe Elizabeth. Doreşte să fie iertat şi să creeze  noi amintiri cu familia sa regăsită şi, deşi a fost complet deplasat să o ameninţe pe Elizabeth că o dă în judecată pentru custodie, a fost accentuată atunci dorinţa sa să fie acceptat şi dăruită o a doua şansă.

M-a făcut să plâng, la 1 noaptea şi cred că a devenit una dintre cărţile mele preferate. Toate personajele s-au maturizat, au realizat că au greşit, că trebuie să se schimbe şi că nu trebuie să se ascundă de adevăratele lor sentimente, ci să-şi accepte destinul, viaţa şi că toţi merităm iertare şi o a doua şansă pentru a ne revanşa.

0 Comments:

Post a Comment