Hits

What Price Paradise, de Katherine Allred
Citit - 31. XII. 2011 -- 01. I. 2012




Abby, fiica unei prostituate dintr-un orăşel din Texas, îşi pierde virginitatea cu Tate McCullom, deja logodit cu o altă fată, Diane.
Abby descoperă că este însărcinată şi, observând că îi este rău la serviciu, Tate află adevărul şi o aduce la el acasă. El îi propune să devină soţia lui, pentru a avea mâncare, condiţii şi banii necesari pentru a creşte copilul şi, de asemenea, îi promite că o să se despartă de Diane, deoarece el întotdeauna îşi acceptă responsabilităţile.
Tate şi-a pierdut mama cu mulţi ani înainte şi tatăl său a murit în urmă cu doi ani. El trăieşte cu fratele său mai mic, de şaisprezece ani, Buddy.
Abby, având falsa impresie că Tate se va despărţi de ea după ce copilul se va naşte, este retrasă, timidă şi  simte nevoia să fie ca o menajeră în casă. Soţul ei încearcă să o convingă că, atunci când s-au căsătorit, s-au unit pe viaţă, nu doar pentru nouă luni. Însă Tate încă simte o dorinţă pentru Diane, deşi încearcă să o mascheze şi să se gândească numai la copil.
Situaţia devine tensionată atunci când Tate descoperă că Diane s-a măritat cu Colton, iar Joe, cel mai bun prieten al cowboy-ului, s-ar putea să o iubească pe Abby.
Abby îşi dă seama că nu mai doreşte să părăsească acea casă niciodată şi că Tate şi Buddy au devenit cu adevărat familia ei. Se întâlneşte cu Joe, care îi povesteşte despre trecutul lui Tate şi de faptul că, deşi a folosit-o pentru a scăpa de respoinsabilitatea pe care o avea cu Diane, de a o proteja, Tate a vrut-o mereu pe Abby, deşi el încă nu a realizat acest lucru.
Tate se întâlneşte cu Diane, care îi spune că este abuzată şi bătută de noul ei soţ şi că ar dori să fie din nou împreună cu fostul ei iubit.
Abby nu doreşte nefericirea soţului ei şi se gândeşte că el va trebui să aleagă între responsabilitatea faţă de ea şi iubirea pentru Diane.
La un bâlci, după ce începe să plouă şi grăbindu-se să ajungă la maşină, Abby alunecă, dar este prinsă de Joe şi Tate. Apoi Diane apare, bătută, iar Tate uită de soţia sa şi o duce pe tânăra abuzată la spital. Acesta vorbeşte cu Colton, care neagă faptul că şi-a lovit soţia şi, mai ales, admite că o iubeşte foarte mult, de mulţi ani. Tate îşi dă seama de greşeala pe care a făcut-o şi se întoarce acasă, unde descoperă că Abby a plecat.
După o lună, Tate află prin Joe că Abby şi-a luat diploma de absolvire al liceului, şi-a găsit o slujbă şi are un mic apartament, în alt orăşel. El descoperă unde se află şi cei doi se întâlnesc, mărturisindu-şi sentimentele ce sunt reciproce.
Copilul lor se naşte şi este botezat Jonathan Patrick.
Tate face o vizită mormântului tatălui său şi îi spune acestuia că o să-l înveţe pe fiul său despre responsabilitate, onoare şi onestitate, dar şi cum să se gândească la propria fericire. 

Mi-a plăcut cartea, dar îmi pare rău că nu a avut un punct culminant bine definit şi că nu a fost mai rapidă şi antrenantă.
Personajele au fost bine conturate şi am ajuns să le iubesc pe toate, în ciuda greşelilor pe care le-au făcut şi deciziilor nepotrivite şi uneori prosteşti.
Abby a fost o tânără inocentă, simplă, onestă şi timidă, care a evoluat, s-a maturizat şi a ajuns să preţuiască familia pe care o are şi a învăţat că poate să facă orice pentru fericirea celor dragi.
Este o carte demnă de avut în bibliotecă şi merită să o citeşti de mai multe ori, deoarece te învaţă că uneori, viaţa e mai mult decât a avea responsabilitate, este despre a trăi împăcat şi fericit.

0 Comments:

Post a Comment